x

Gràcies!

Amb tu, ja som

23264 persones

que hem signat els compromisos.

Comparteix-ho a les xarxes socials
i sumem forces en defensa de la llengua

A LES URNES RECORDA: LA LLENGUA NO ES TOCA!

SIGNA LA PETICIÓ!
23263
PERSONES JA HAN SIGNAT!

COMPROMISOS AMB
LA LLENGUA CATALANA

PER ALS PARTITS POLÍTICS QUE CONCORREN A LES ELECCIONS DEL
CONSELL DEPARTAMENTAL
DELS PIRINEUS ORIENTALS

Des de la Plataforma per la Llengua ens adrecem als partits polítics perquè en les properes eleccions departamentals assumeixin compromisos ferms en matèria de defensa i promoció de la llengua catalana.

COMPROMISOS GENERALS

• Aplicar plenament la Carta a favor del català del Consell departamental dels Pirineus Orientals de l’any 2010, en tots els articles.

• Garantir la retolació i informació viària completa a tota la xarxa gestionada pel Departament en llengua catalana.

ADMINISTRACIÓ PÚBLICA

• Fomentar l’ús i la presència de la llengua catalana de forma transversal en el conjunt de comunicacions del Consell departamental, tant a l’oral com a l’escrit.

• Garantir la retolació bilingüe a tots els edificis del Consell departamental.

• Augmentar el nombre de cursos de llengua catalana per al conjunt del personal del Consell departamental, independentment de la seua funció i del seu lloc d’assignació, gràcies a la formació professional per a adults.

• Considerar plusvàlua i mèrit el fet de tenir coneixement de la llengua catalana per a l’accés a funcions a dins del Consell departamental.

EDUCACIÓ I CULTURA

• Finançament de nous col·legis immersius en llengua catalana.

• Dotar tots els centres de documentació i d’informació dels col·legis amb llibres, revistes i material audiovisual en llengua catalana.

• Augmentar l’aportació financera del Departament a les escoles Bressola i Arrels.

• Afavorir els intercanvis amb centres educatius d’altres rodals del domini lingüístic català.

• Afavorir les ajudes de mobilitat per a l’alumnat de Catalunya Nord arreu del domini lingüístic català.

• Augmentar l’aportació financera del Consell departamental a l’Oficina pública de la llengua catalana.

• Afavorir la informació turística competència del Consell departamental en llengua catalana i donar suport a les oficines de turisme municipals en aquest sentit.

• Donar suport i dinamitzar la cultura tradicional catalana i la creació cultural en llengua catalana.

PETICIONS AL CONSELL REGIONAL D’OCCITÀNIA-PIRINEUS-MEDITERRÀNIA:

• Augmentar anualment un 15% la seva aportació econòmica a l’Oficina Pública de la Llengua Catalana.

• Generalitzar la retolació i informació bilingüe a la xarxa viària de Catalunya Nord, a tot el transport públic competència de la Regió.

• Proposar al Consell regional d’esmenar la denominació catalana en el nom oficial de la Regió Occitània-Pirineus-Mediterrània perquè passi a dir-se Occitània País Català.

PETICIONS A L’ESTAT FRANCÈS

• Organitzar una consulta per canviar el nom oficial del Departament dels Pirineus Orientals en País Català-Fenolhedés, en aplicació de la llei orgànica de l’1 d’agost del 2003 relativa al referèndum local i del decret 2005-433 del 4 de maig del 2005

• Materialitzar el resultat d’aqueix referèndum local per tal de respectar la decisió popular.

• Reclamar la modificació de l’article 2 de la Constitució francesa, específicament el punt 1: “la llengua de la República és el francès”, per tal que la Constitució reconegui la llengua catalana com a una de les llengües de la República francesa

• Augmentar l’aportació financera del conjunt de les administracions de l’Estat francès a l’Oficina Pública de la Llengua Catalana per arribar a un pressupost d’1 milió d’euros al final del mandat.

• Garantir la reciprocitat de mitjans radiofònics i televisius en llengua catalana a la zona geogràfica pròpia del Departament.

A LES URNES, RECORDA:
LA LLENGUA
NO ES TOCA!

Omple el formulari i signa!

Introdueix tots els camps obligatoris

Introdueix una direcció de correu vàlida

Has d’acceptar la política de privacitat.

Ho sentim, ja existeix un usuari amb aquest email

Signatura registrada correctament! Moltes gràcies!

* Aquests camps són obligatoris
He llegit i accepto la política de privacitat i l'avís legal*

Les dades personals que ens faciliteu a través d'aquest formulari seran incorporades a la nostra base de dades i seran tractades de manera confidencial per la PLATAFORMA PER LA LLENGUA.

Així mateix, podrem comunicar-nos amb vós per via electrònica o telefònica, basant-nos en l'interès legítim de PLATAFORMA PER LA LLENGUA, per comunicar-vos informació sobre novetats, activitats, campanyes o actes organitzats per PLATAFORMA PER LA LLENGUA, i altres comunicacions que puguin resultar del vostre interès.

En cap cas cedirem les vostres dades personals a tercers sense el vostre consentiment previ.

El període de conservació de les dades serà el necessari per al manteniment de la relació i un màxim de 5 anys un cop finalitzada.

Durant la vostra relació amb l'entitat, i estrictament per a la gestió de les vostres dades personals, PLATAFORMA PER LA LLENGUA podrà emprar programari per desar-les als EUA. Aquesta transferència està emparada en l'escut de privacitat UE-EUA.

Des de PLATAFORMA PER LA LLENGUA, complim amb totes les garanties legals establertes per a protegir la privacitat de les vostres dades personals.

En qualsevol moment podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com, si escau, el dret de portabilitat i de limitació del tractament, recollits al RGPD (UE) 216/679, dirigint-vos a: carrer de Sant Honorat, 7, principal 1a 08002 de Barcelona o mitjançant correu electrònic a dades@plataforma-llengua.cat.

En qualsevol cas, podreu dirigir-vos a l'autoritat de protecció de dades (www.agpd.es) per iniciar els tràmits oportuns en defensa dels vostres drets.