x

Gràcies!

Amb tu, ja som

23167 persones

que hem signat els compromisos.

Comparteix-ho a les xarxes socials
i sumem forces en defensa de la llengua

A LES URNES RECORDA: LA LLENGUA NO ES TOCA!

SIGNA LA PETICIÓ!
23166
PERSONES JA HAN SIGNAT!

ELECCIONS GENERALS A LES CORTS ESPANYOLES

Durant els mesos de març i abril, la Plataforma per la Llengua ha proposat un seguit de compromisos als partits polítics que concorren a les Eleccions generals a les Corts espanyoles per tal de millorar la situació de la llengua catalana i els drets dels seus parlants.

Les propostes són iniciatives per a reformar la normativa i el funcionament de l’Administració amb l’objectiu principal de recuperar totalment l’ús social de la nostra llengua als territoris on és pròpia i per a l’eliminació de les disposicions legals i els comportaments dels treballadors del sector públic que discriminen els seus parlants. Pots llegir els compromisos proposats aquí

Consulta l’acceptació dels compromisos detalladament:

A LES URNES, RECORDA:
LA LLENGUA
NO ES TOCA!

Omple el formulari i signa!

Introdueix tots els camps obligatoris

Introdueix una direcció de correu vàlida

Has d’acceptar la política de privacitat.

Ho sentim, ja existeix un usuari amb aquest email

Signatura registrada correctament! Moltes gràcies!

* Aquests camps són obligatoris
He llegit i accepto la política de privacitat i l'avís legal*

Les dades personals que ens faciliteu a través d'aquest formulari seran incorporades a la nostra base de dades i seran tractades de manera confidencial per la PLATAFORMA PER LA LLENGUA.

Així mateix, podrem comunicar-nos amb vós per via electrònica o telefònica, basant-nos en l'interès legítim de PLATAFORMA PER LA LLENGUA, per comunicar-vos informació sobre novetats, activitats, campanyes o actes organitzats per PLATAFORMA PER LA LLENGUA, i altres comunicacions que puguin resultar del vostre interès.

En cap cas cedirem les vostres dades personals a tercers sense el vostre consentiment previ.

El període de conservació de les dades serà el necessari per al manteniment de la relació i un màxim de 5 anys un cop finalitzada.

Durant la vostra relació amb l'entitat, i estrictament per a la gestió de les vostres dades personals, PLATAFORMA PER LA LLENGUA podrà emprar programari per desar-les als EUA. Aquesta transferència està emparada en l'escut de privacitat UE-EUA.

Des de PLATAFORMA PER LA LLENGUA, complim amb totes les garanties legals establertes per a protegir la privacitat de les vostres dades personals.

En qualsevol moment podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com, si escau, el dret de portabilitat i de limitació del tractament, recollits al RGPD (UE) 216/679, dirigint-vos a: carrer de Sant Honorat, 7, principal 1a 08002 de Barcelona o mitjançant correu electrònic a dades@plataforma-llengua.cat.

En qualsevol cas, podreu dirigir-vos a l'autoritat de protecció de dades (www.agpd.es) per iniciar els tràmits oportuns en defensa dels vostres drets.

ELECCIONS GENERALS A LES CORTS ESPANYOLES PP PSOE Unides Podem C's En Comú Podem ERC JxC Front Republicà Compromís PI Veus Progressistes
Compromís general
El català, llengua oficial de l’Estat. X X X X /*1 *2 *3 *4
Compromisos específics
Capacitació generalitzada en català dels servidors públics X X X X
Garantia del dret d’opció lingüística dels catalanoparlants X X X X
Publicació efectiva de totes les disposicions legals estatals en català X X X X /
Estendre l’etiquetatge multilingüe a tot l’Estat X X X X X /*5
Fi de la imposició legal exclusiva del castellà en la normativa estatal X X X X
Igualtat lingüística a l’Administració de justícia X X X X /*6
Fi de l’exclusió del català en els serveis prestats des de Madrid als territoris de parla catalana X X X X
Implantació plena del català a les pàgines web de l’Estat X X X X
Prou discriminacions lingüístiques X X X X
Compromís per la unitat de la llengua i l’eliminació de fronteres audiovisuals X X X X
Promoció internacional del català X X X X
Respecte pels models lingüístics a l’escola decidits per les institucions catalanes, valencianes i balears X X X X
Elevar el català al mateix nivell que el castellà quant a reconeixement internacional X X X X

Es compromet

X No es compromet

/ Es compromet parcialment

Compromís equivalent

*1: En Comú Podem no està plenament d’acord amb la proposta de reforma constitucional en els termes que la Plataforma per la Llengua redacta. Tanmateix, es compromet a promoure una reforma constitucional per a l’Oficialitat i igualtat lingüístiques que fixi el català com a llengua oficial de l’Estat espanyol, exactament amb els mateixos rang, règim, condicions, obligacions i drets establerts per al castellà. També promourà que la reforma estableixi que les actuacions de les institucions de l’Estat d’interès general s’expressaran en totes les llengües oficials i que no es pugui al·legar desconeixement legal del català dins l’àrea lingüística del català.

*2: Esquerra aposta pel màxim reconeixement del català com a llengua oficial d’Estat, en la forma d’una República Catalana. En aquest sentit promourà activament l’assoliment de la República catalana i no la reforma constitucional, fet al qual no s’oposarà si això significa un reconeixement ple del català als territoris de parla catalana.

*3: Junts per Catalunya aposta pel màxim reconeixement del català com a llengua oficial d’Estat, en la forma d’una República Catalana. En aquest sentit promourà activament l’assoliment de la República catalana i no la reforma constitucional.

*4: El Pi considera que els ciutadans de les Illes Balears han de conèixer les dues llengües oficials per garantir la llibertat lingüística. Per tant, cercarà una reforma constitucional en aquest sentit.

*5: El Pi promourà l’etiquetatge en català però no una regulació de l’etiquetatge plurilingüe a tot l’Estat en la línia del compromís sol·licitat per la Plataforma per la Llengua.

*6: El Pi no veu necessari que tot el personal de l’administració de justícia estigui capacitat lingüísticament, n’hi hauria prou que hi hagués personal capacitat i les instàncies d’apel·lació poguessin funcionar en català, però troba poc realista a curt termini comprometre’s a que totes les instàncies d’apel·lació funcionin en català.