x

Gràcies!

Amb tu, ja som

23264 persones

que hem signat els compromisos.

Comparteix-ho a les xarxes socials
i sumem forces en defensa de la llengua

A LES URNES RECORDA: LA LLENGUA NO ES TOCA!

SIGNA LA PETICIÓ!
23263
PERSONES JA HAN SIGNAT!

COMPROMISOS AMB
LA LLENGUA CATALANA

PER ALS PARTITS POLÍTICS QUE CONCORREN A LES ELECCIONS
LEGISLATIVES
DE CATALUNYA NORD

Des de Plataforma per la Llengua ens adrecem als partits polítics perquè en les properes eleccions legislatives assumeixin compromisos ferms en matèria de defensa i promoció de la llengua catalana.

MESURES GENERALS

• Demanar una revisió de l’article 2 de la Constitució francesa per a protegir l’ensenyament immersiu legalment i permetre la ratificació de la Carta europea de les llengües regionals i minoritàries.

• Defensar l’oficialitat del català a la Catalunya del Nord.

• Crear un secretariat d’estat de les Llengües Regionals / de França per tal de protegir millor el català, i votar l’augment de les dotacions de l’estat a l’Oficina Publica de la Llengua Catalana, per tal que la institució pugui treballar en les millors condicions possibles.

ADMINISTRACIÓ PÚBLICA

• Aprovar un projecte de llei que faria que tota la retolació a l’espai públic i a les administracions sigui en català, com els anuncis als transports públics i a les línies àrees i marítimes de Catalunya Nord.

• Fer que el català pugui ser emprat lliurament als plens municipals i al Parlament (Assemblea Nacional i Senat).

EDUCACIÓ

• Defensar un sistema immersiu íntegrament en català a la Catalunya Nord, de l’escola maternal fins a la universitat, sigui en el públic com en el privat, o com a mínim un bilingüisme 50/50 català-francès.

• Més obertures de places al CAPES de català i al concurs de professor de les escoles en català.

• Aprovar que hi hagi ensenyament obligatori i generalitzat de la història i de la cultura catalanes.

• Permetre que el català tingui a la vegada l’estatut de llengua regional i de llengua estrangera (sent llengua consular/diplomàtica francesa, llengua oficial d’Andorra i cooficial a Espanya, reconeguda a l’Alguer per l’estat italià i llengua oficial de l’ONU) dins de l’ensenyament públic per tal de poder ser ensenyat com a LV1.

• Fer possible que es puguin passar els exàmens del “brevet” i del batxillerat en català.

CULTURA

• Donar suport a un projecte de llei per a imposar quotes de català a la televisió i a la ràdio públiques i quotes de música en català (com és el cas per la música clàssica actualment).

A LES URNES, RECORDA:
LA LLENGUA
NO ES TOCA!

Omple el formulari i signa!

Introdueix tots els camps obligatoris

Introdueix una direcció de correu vàlida

Has d’acceptar la política de privacitat.

Ho sentim, ja existeix un usuari amb aquest email

Signatura registrada correctament! Moltes gràcies!

* Aquests camps són obligatoris
He llegit i accepto la política de privacitat i l'avís legal*

Les dades personals que ens faciliteu a través d'aquest formulari seran incorporades a la nostra base de dades i seran tractades de manera confidencial per la PLATAFORMA PER LA LLENGUA.

Així mateix, podrem comunicar-nos amb vós per via electrònica o telefònica, basant-nos en l'interès legítim de PLATAFORMA PER LA LLENGUA, per comunicar-vos informació sobre novetats, activitats, campanyes o actes organitzats per PLATAFORMA PER LA LLENGUA, i altres comunicacions que puguin resultar del vostre interès.

En cap cas cedirem les vostres dades personals a tercers sense el vostre consentiment previ.

El període de conservació de les dades serà el necessari per al manteniment de la relació i un màxim de 5 anys un cop finalitzada.

Durant la vostra relació amb l'entitat, i estrictament per a la gestió de les vostres dades personals, PLATAFORMA PER LA LLENGUA podrà emprar programari per desar-les als EUA. Aquesta transferència està emparada en l'escut de privacitat UE-EUA.

Des de PLATAFORMA PER LA LLENGUA, complim amb totes les garanties legals establertes per a protegir la privacitat de les vostres dades personals.

En qualsevol moment podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com, si escau, el dret de portabilitat i de limitació del tractament, recollits al RGPD (UE) 216/679, dirigint-vos a: carrer de Sant Honorat, 7, principal 1a 08002 de Barcelona o mitjançant correu electrònic a dades@plataforma-llengua.cat.

En qualsevol cas, podreu dirigir-vos a l'autoritat de protecció de dades (www.agpd.es) per iniciar els tràmits oportuns en defensa dels vostres drets.